Indien dit uw eerste bezoek is, check dan eerst de FAQ door op bovenstaande
link te klikken. Mogelijk moet u register
vooraleer u kan posten: klik op de 'registreren'-link hierboven om verder te gaan. Om berichten te lezen kiest u het forum dat u wenst te bezoeken in bovenstaande lijst.
Als de prijs blijft dalen zal de OPEC wel minder oppompen. Maar de vorige keer heeft dat geen noemenswaardige stijging in de prijs veroorzaakt. Depends hoeveel ze minder gaan oppompen natuurlijk.
Idd, zelfs de opec is hier niet zomaar tegen opgewassen. kan je nagaan hoe die mannen zich momenteel voelen
Als je kijkt waar we van komen sinds januari en toen het boven de magische 1000 grens stond? De echte uitbraak van goud zou nu anders toch wel moeten komen. Tevens voorspellen analisten (die er vaak naast zitten) dat de bodem op de beurs zo goed als bereikt moet zijn. Laat ons hopen.
Er is wel een hype rond goud bij sommige beleggers zodat je nog maar zeer moeilijk aan fysiek goud geraakt. Het boek de val van de dollar heeft hier wel wat mee te maken. Als deze valt en Amerika terug een nieuw monetair systeem moet oprichten, gaan ze deze terug koppelen aan het goud als onderpand. Op heden worden er gewoon dollars bijgedrukt zonder tegenwaarde. Deze mensen die goud kopen hopen dus op het ineenstorten van het systeem waar zij dan munt kunnen uitslaan
Ook voor zilver is er een hype ontstaan, hoewel je hier 21% btw op betaalt.
Geen adviseur van de banken die vandaag gelooft in goud. Er is wel een goudkoorts, dat wel.
Als je momenteel echter geld hebt dat je niet nodig hebt de komende jaren, zijn er goeie koopmomenten. Bedrijven die op een enorme cashflow zitten en de komende jaren gerust verder kunnen zonder te moeten lenen voor investeringen. Hou die in het oog.
Olie is daarom ook een beetje uit en too risky, omdat er betere beleggingen te doen zijn momenteel. Institutionelen en fondsen verkopen zelfs met spijt en veel pijn aandelen aan huidige koersen, gewoon omdat ze liquiditeit nodig hebben. Vraag maar eens aan de bank hoeveel ze u momenteel geven voor een kortlopende termijnrekening van zes maanden.
Ik vind 40% van de olieproductie toch nog aardig wat.
Maar tegen een recessie zijn ze niet opgewassen, of ze nu 20% 40% of 60% van de productie in handen hebben. De prijs zullen ze wel blijven proberen te controleren.
Als je kijkt waar we van komen sinds januari en toen het boven de magische 1000 grens stond? De echte uitbraak van goud zou nu anders toch wel moeten komen. Tevens voorspellen analisten (die er vaak naast zitten) dat de bodem op de beurs zo goed als bereikt moet zijn. Laat ons hopen.
Je vergelijkt appelen met peren he...goud is niet tijdens de actuele crisis van > 1000 naar de prijs van nu gegaan. Goud is nog voor de crisis duidelijk gezakt, en heeft dat nu gedeeltelijk goedgemaakt.
Ik denk dat je voor de uitbraak van goud veel te laat bent. Het enige wat deze crisis in de hand werkt is een beperkte stijging en verder handhaving op hoog niveau.
Goud op 10 jaar: +387 %
Goud op 5 jaar: +217 %
Goud op 1 jaar: +65 %
Maar ik blijf goud een goede belegging vinden. Naast een goede bescherming tegen inflatie is het perspectief van een eventuele (zoals je zelf correct aangeeft) herinvoering van de goudstandaard mogelijk, hoewel ik dat ten zeerste betwijfel.
Daarnaast ook niet vergeten dat o.a. Indiërs goudgek zijn. En velen focussen op China, China, China...India wordt nog te veel vergeten als stuwende groeimarkt. Bijna 1,2 miljard inwoners.
De Chinezen zitten trouwens op een énorme hoop dollars, die gaan het niet leuk vinden als ze die enkel nog als wc papier kunnen gebruiken.
Goud op 10 jaar: +387 %
Goud op 5 jaar: +217 %
Goud op 1 jaar: +65 %
Daarmee ben ik akkoord. Maar er zijn er velen die goud nu de laatste maanden afdoen als wondermiddel. Er zijn er al heel veel tegen de lamp gelopen met hun goudmijnaandelen die een tiende zijn van de waarde van een jaar geleden.
Veel mensen hebben nog een ingewortelde afkeer van goud (inclusief ik), omdat het jaren niks waard is geweest in vergelijking met de geschiedenis.
KBC adviseerde me gisteren dan ook nog niet mee te gaan in de goudhype noch Krugertjes te kopen We zullen zien wie aan het langste eind trekt. Boven de duizend grens zullen ze nog wel gaan.
Allé terug naar olie en benzineprijzen die zakken! Wanneer gaan we de één euro grens ooit nog terugzien? Voorspelling?
Daarmee ben ik akkoord. Maar er zijn er velen die goud nu de laatste maanden afdoen als wondermiddel. Er zijn er al heel veel tegen de lamp gelopen met hun goudmijnaandelen die een tiende zijn van de waarde van een jaar geleden.
Absoluut! Ik heb nog DROOY liggen van 5 jaar geleden, is nog steeds geen fluit waard. Maar dat zit in m'n oude sok, ik kijk daar om de 2 maand eens naar ofzo.
Voor goud en goudmijn aandelen ben ik akkoord dat je te laat bent. Maar goud is wat mij betreft nog steeds iets dat zeker thuishoort in een goede huisvader portefeuille.
Allé terug naar olie en benzineprijzen die zakken! Wanneer gaan we de één euro grens ooit nog terugzien? Voorspelling?
Zoals je weet zit ik ook in de grondstoffen, en niemand in de sector weet momenteel waar het naar toe gaat.
Ik denk persoonlijk niet dat we nog veel verder gaan zakken. Als ik geld zou investeren, zou ik dat op dit moment doen.
Jup, gelukkig heb ik geen geld dat ik kan investeren
Spaarrekeningetje bij een kantonale bank in CH, naast een paar ouwe sok aandelen. Ik heb geen tijd om me er mee bezig te houden en ik ga ook geen vermogensbeheerder met men geld laten goochelen.
Liever peace of mind en een procentje (koopkracht) inboeten.
Ik zou het wel dolgraag doen, interesseer me ten zeerste voor de internationale financiële wereld.
Beste bollebozen, wat betekent volatiel doorzichtig?
De markten zijn niet volatiel doorzichtig. Dat is het welbekende 'jojo effect' en dat men absoluut niets kan voorspellen heden ten dage. In normale marktomstandigheden kan je een stijging of daling relatief goed incalculeren.
De olie is ondertussen gezakt onder de 80 grens : De olieprijs in Londen is voor het eerst sinds 12 oktober vorig jaar onder de 80 dollar per vat gedoken. De wereldwijd dalende aandelenbeurzen versterken de zorgen dat de vraag naar olie zal afnemen als gevolg van de economische neergang. Ook het Internationaal Energie Agentschap (IEA) neemt dit waar.
(tijd) - Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de wereldwijde olievraag in 2008 met amper 0,5 procent zal groeien, de traagste groei sinds 1993.
Het IEA verlaagde de prognose voor de groei van de olievraag in 2008 met 250.000 vaten per dag tot 440.000 vaten per dag. De instelling verwijst naar de zwakke economie en de liquiditeitscrisis. Voor 2009 mikt het IEA op 690.000 extra vaten per dag, eveneens een pak minder dan voorheen.
Het IEA zegt dat niet enkel de olievraag maar ook de olieproductie zal verminderen. Oliebedrijven zullen door de kredietcrisis namelijk minder investeren in nieuwe olie-installaties en olievelden. In september alleen al werden er naar schatting dagelijks 1 miljoen vaten minder opgepompt, onder andere door de tropische stormen en de striktere naleving van de OPEC-quota.
De novemberfuture voor een vat ruwe Brent-olie koerst om 12.10 uur 5,9 procent lager op 77,76 dollar. De olieprijs stevent zo af op zijn grootste weekverlies in vier jaar tijd. 'Ik denk dat de olieprijs niet zal herstellen vooraleer de paniek omtrent de financiële sector is verdwenen', liet een oliespecialist verstaan aan persagentschap Bloomberg.
Samen met de olieprijs donderen ook de prijzen voor basismetalen naar beneden. Koper wordt bijna 10 procent goedkoper, en ook nikkel, zink en aluminium verliezen fors waarde op de London Metal Exchange.
JDS/RV
De brandstofprijs aan de pomp zakt mee met de olieprijs maar met enige vertraging.
Was dat maar waar...
Hier voelen wij daar weinig van en dat heeft een zeer simpele naam: accijnzen.
Telkens de brandstofprijs omhoog gaat, doen de accijnzen dat ook. Telkens de brandstofprijs daalt, doen de accijnzen dat niet evenredig. Dat hebben we te danken aan het cliquetsysteem. (KLIK en lees er wat meer over).
Hierdoor blijft de prijs kunstmatig hoog en rolt er bij de overheid voldoende geld binnen, zonder daarvoor "extra" belastingen te moeten heffen. Aangezien de staat momenteel naar een gat van 5 miljard euro kijkt in de begroting voor volgend jaar, moeten we dus ook écht geen cadeautjes verwachten. Anders ook niet, maar dit neemt meteen elke illusie weg.
Comment