Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Rally & Regularity van Zuid-Limburg - 13 november 2022

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • Rally & Regularity van Zuid-Limburg - 13 november 2022

  Prachtig weer en een mooi deelnemersveld dit weekend in Gingelom

  Zondag is het dan zover, de editie 2022 van de rally en regularity van Zuid-Limburg. De weergoden lijken ons gunstig gezind, en ook de deelnemers zijn klaar voor de strijd.
  Met Kris Princen, Melissa Debackere, Jimmy D’hondt en Johnny Poelmans hebben we de nodige tenoren aan de start. Maar ze zullen zich geen misstap kunnen veroorloven, want de Porsche van Johan Dekens, de BMW’s van Patrick Diels, Kurt Braeckeveld, Jens Neskens en andere liggen te wachten om het commando over te nemen. Als het droog blijft, zoals aangekondigd, dan kunnen zij zelfs van bij de start meestrijden voor de ere plaatsen.

  Elke klasse heeft zowat zijn eigen strijd, dus het spektakel zal overal aanwezig zijn.
  Voor de historic titel in divisie 4 en 5 ligt alles nog open, dus ook daar verwachten we een harde strijd.
  Verder mogen we ook nog een 32-tal regularity rijders ontvangen. Aangezien dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen is voor hun, zal er daar ook om elk tiende van een seconde gestreden worden.

  Afspraak dus op de proeven. Om 8u58 start de eerste regularity op de 1e proef, KP Gelmen. Om 9u43 gevolgd door de eerste historic en daarna volgen de div 3 , 2 en 1 rijders. Daarna volgen dan de KP Kerkom en KP Borlo. Het eindpodium is voorzien rond de klok van 16u50.
  Inkomkaarten en programmaboekjes zijn te verkrijgen in het HQ in Gingelom, Ambachtsweg 14. Ook op de toegangswegen tot de klassementsproeven zijn deze verkrijgbaar.

  Na een week van bijkomend overleg met de instanties, om de wel gekende redenen, zijn we het er allemaal over eens dat in deze editie de hoofdzaak VEILIGHEID zal zijn. Hoe spijtig het ook zal zijn voor deelnemers en het overgrote deel van de toeschouwers die zich aan de richtlijnen houden, er zal niet geaarzeld worden om een proef stil te leggen als er publiek onveilig en/of in verboden zones staat. We hopen dat de toeschouwers bewust zijn van dit gegeven, en dat we kunnen aantonen dat een rally ook een VEILIG sportevenement kan zijn.
  Verder kunnen we enkel nogmaals volgende richtlijnen meegeven….en vragen aan IEDEREEN om deze zeker te respecteren dit weekend (en bij alle volgende wedstrijden)…
  • Volg steeds de richtlijnen van de stewards. Deze mensen kennen de briefings, de locatie en worden door de organisatie op de hoogte gehouden. Bovendien doen ze dit werk vrijwillig opdat u en de rijders een veilige wedstrijd kunnen beleven. Respect is hier dus op zijn plaats!
  • Schaf u een programmaboekje aan. Daarin kan u zien waar publieksplaatsen worden voorzien en bovendien bevat het steeds een beknopte uitleg waar u in een bocht het beste kan gaan staan.
  • Respecteer de afgebakende gebieden. De organisatie zet die “gehate” rood-witte linten daar met een bedoeling. Loop niet zomaar op de weg, ook na afloop van de proef en voordat de proef begint kunnen daar voertuigen passeren.
  • Hou tenslotte zeker ook rekening met de omgeving die u bezoekt. Laat geen afval en blikjes achter in weides of langs de kant, begeef u niet op privé-terreinen.
  • En moet het nog gezegd? De openbare weg is geen klassementsproef. Als u race-ambities koestert dan kan u zich misschien eerst een VAS licentie aanschaffen en deelnemen aan georganiseerde wedstrijden!


  Mazda6 MPS - The Ultimate Zoom-Zoom sedan.

 • #2

  Mazda6 MPS - The Ultimate Zoom-Zoom sedan.

  Comment


  • #3

   Mazda6 MPS - The Ultimate Zoom-Zoom sedan.

   Comment

   Working...
   X