Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Verkeersbelasting

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • Verkeersbelasting

  Is de jaarlijkse verkeersbelasting van uw wagen... Is dat iets vast? Of kan de regering bij wijze van spreken die vanaf volgend jaar met bv 25% verhogen?

  Bedankt!

 • #2
  'vast' is nix in belgie, ik heb in 1994 de verkeersbelasting van mijn 2.5 diesel zomaar weten verdubbelen, aan de andere kant is de belasting voor mijn 3.0 diesel met de aanpassing van 2018 (?) onveranderd gebleven terwijl een nieuwe inschrijving in 2021 op zelfde auto zo'n €300 duurder zijn

  als er geen aanpassing van de regels is, wordt de belasting alleen maar verhoogd met de index

  (edit; in 1994 was de verkeersbelasting van die 2.5d evenveel als de tax voor de 3.0d ingeschreven in 2015 ...paar jaar nadien was die dubbele tax alweer op de schop, maar je zat wel met een onverkoopbare auto tijdens de dubbele-tax periode)
  Last edited by bobo; 08/06/2021, 23:05.

  Comment


  • #3
   Ik denk niet dat die veel gaat aangepast worden ze doen het op Euronorm en CO2 dus ze kunnen veel gebakken lucht kopen.

   Ik verwacht wel een kmheffing gezien onze elctrische de volle €0 bijdragen momenteel, als ze in 2026 dan nog eens verplichten als bedrijfswagen gaat er niet veel geld meer in de lade komen. Wie weet gaan we dan terug naar KW of naar het gewicht? Al denk ik KM heffing meer realistisch is.
   Polo 6n 1.4

   Comment


   • #4
    Oorspronkelijk geplaatst door verbatim2 Bekijk Berichten
    Wie weet gaan we dan terug naar KW of naar het gewicht? Al denk ik KM heffing meer realistisch is.
    Nee, da's te veel werk, kw en gewicht is van in het begin geweten en altijd hetzelfde, veel makkelijker en duidelijker, en minder foefelbaar :-)

    Comment


    • #5
     Ik vraag het maar omdat ik gisteren een test rit deed met de nieuwe Subaru outback en helemaal verkocht ben.

     Ik vrees enkel dat die jaarlijkse verkeersbelasting op termijn gewoon teveel zal stijgen...

     Comment


     • #6
      Ik heb mijn E46 M3 sinds 2012, VB is 100€ gestegen op 1000€ sindsdien. Lijkt me normaal. Zou mij niet teveel zorgen maken.
      “We forget, in our age of instant turbo gratification, that these older M cars used to thrive at high RPMs, like the race cars they originate from”


      Oorspronkelijk geplaatst door MRJ
      Elektrische auto's is voor Bobo's die graag pronken met hun geld en zogezegd cool en groen geweten maar het draait puur om fiscaliteit.

      Comment


      • #7
       Denk dat ze aan de verkeersbelasting weinig gaan doen. Mss dat ze wel de accijnzen op brandstof gaan verhogen zoals ze in NL gedaan hebben om de inkomsten die ze mislopen door elektrische wagens voorlopig te dekken tot de kilometervergoeding ingevoerd wordt.

       Comment

       Working...
       X