Mededeling

Collapse
No announcement yet.

DAB hoge tonen

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • Invictus66
  started a topic DAB hoge tonen

  DAB hoge tonen

  Sinds ik een nieuwe wagen heb klagen mijn kinderen over de radio. Zij ervaren op regelmatige basis tonen die pijn doen aan hun oren, zelf hoor ik vaak niks speciaal op dat moment of soms een lichte storing (paar ms). Ik vermoed dus dat het hoge tonen zijn, die mijn versleten oren niet meer waarnemen. Het probleem lijkt zich hoofdzakelijk voor te doen wanneer DAB speelt. Aangezien ik het zelf niet echt kan ervaren is het uiteraard moeilijk om specifiek te zijn. Het probleem lijkt groter te zijn wanneer ik bv in Antwerpen rij, dan in de landelijke gemeente waar ik zelf woon.
  Ik vroeg me af of er nog mensen zijn die hetzelfde probleem ervaren? Zou het een DAB probleem zijn of specifiek aan mijn wagen/radio?

 • timothy
  replied
  Ik heb in mijn Tipo, de auto waar ik het meest op de baan mee ben, echt zitten spelen met de instellingen van hoge tonen (veel lager gezet) en bass (meer bass gezet), en nu speelt het vrij 'warm' op DAB. Maar als ik nu naar FM luister (dat gebeurt zelden eens, als de DAB-ontvangst wegvalt schakelt hij automatisch over naar FM als die zender beschikbaar is), zit er veel te veel bass in alles.

  Leave a comment:


 • Bud Wijzer
  replied
  Geluid in de auto is soms een raar beestje, heb ik ook al wel eens gemerkt.

  Bv het riedeltje, dat ze op elke radiozender tijdens het nieuws of interviews spelen. Dat hoorde ik vroeger nooit bewust... sinds een aantal jaar vind ik het bij sommige zenders zelfs heel storend.
  Last edited by Bud Wijzer; 09/09/2020, 14:16.

  Leave a comment:


 • Tommie1
  replied
  Nooit gemerkt, nooit klachten over gehad, en ik speel continu radio via DAB in de auto.

  Kinderen horen normaal geluiden tot ca 18 kHz, en als je wat ouder wordt zakt dat naar 10-12 kHz (en nog minder, maar dan ben je best af met een hoorapparaat).

  Leave a comment:

Working...
X