Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic + Type R (2022)

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • Honda Civic + Type R (2022)

  All-New 2022 Honda Civic Type R Makes Spy Debut With Softer Lines, Similar Massive Wing

  Just about when Honda is starting the market launch of the facelifted 2020 model, our spies caught the Japanese carmaker testing the next-generation Civic Type R for the first time, which could arrive either as a 2022MY or 2023MY in North America.

  The next Honda Civic Type R test car is unsurprisingly quite heavily camouflaged, featuring not only a full-body wrap but fake bumps in key areas in a bid to further hide its styling cues. However features such as the headlights and taillights appear to be complete, giving us a better idea of what to expect from the popular hot hatch.

  One of the biggest criticisms on the current Civic Type R is about its overly aggressive looks, with some saying that it’s almost too much and others being turned off by the number of fake vents and the whole “boy-racer” image it projects.

  Although it’s too soon for a solid conclusion, the pictured test car appears to adopt a softer approach, at least underneath all that tape. We can’t tell for sure if the covered bumpers are close to the final design but we do like what we see. The next Honda Civic Type R is also keeping the wider fenders, which help it house the bigger tire/wheel package, as well as the characteristic rear wing.

  The camouflaged 2022/2023 Honda Civic Type R was also fitted with a temporary single exhaust tip, portraying the early nature of the test car. Another big change on the rear of the Japanese hot hatch is the lights; Honda will go with a full-width LED setup this time, giving the 11th-generation Civic and the Civic Type R a more modern and less controversial rear end this time around.

  Our spies were able to catch a glimpse of the interior too, which shows a new steering wheel and a tacked-on touchscreen display for the infotainment display. The instrument cluster is also expected to be new and fully digital, offering more customization options than before.

  As for the powertrain, there isn’t much information apart from older reports suggesting that the hot Honda will go down the electrification route since the Japanese carmaker is planning to electrify its entire range by 2025.

  As such, the 2022 / 2023 Civic Type R is expected to continue using a turbocharged 2.0-liter four-cylinder petrol engine, only here it will work in conjunction with two electric motors powering the rear wheels for a speculated 400 HP. Honda is even expected to use the torque-vectoring technology from the NSX in the next Civic Type R, which should make it exceptionally fast across the ground.

  Honda is going to reveal the next-generation Civic in late 2021, with the hot Type R model to follow in early 2022.

  Bron: Carscoops + Motor1
  Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

  2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

 • #2
  NIEUWE HONDA CIVIC TYPE-R BUITEN DE DEUR

  Hoewel Honda zijn Civic Type-R onlangs nog een technische upgrade gaf, is het merk al lang en breed in de weer met de ontwikkeling van een volledig nieuwe generatie van die hot hatch. Die nieuwe krachtpatser is voor het eerst in testkostuum gesnapt.

  Honda tilde de opgefriste Civic Type-R in januari dit jaar in tijdens de Tokyo Auto Salon op het podium en stelde de voor de Europese markt bestemde versie van zijn vernieuwde hot hatch een maand later aan de wereld voor. Bij die moderniseringsronde ging de krachtigste versie van de Civic er vooral onderhuids op vooruit. Achter de schermen is Honda al druk in de weer met de ontwikkeling van de Type-R van de volledig nieuwe generatie Civic. Het lijkt erop dat de Japanners met die auto in ieder geval op designvlak een nieuwe weg in slaan.

  Laat je niet misleiden door de BMW-achtige nierengrille die Honda dit ingepakte testexemplaar heeft meegegeven. Dit is namelijk 'gewoon' de volledig nieuwe generatie Civic Type-R die zijn testmeters maakt. Van opzij bezien verraadt de nog altijd opvallende Civic-vorm de ware aard van dit ingepakte beestje. Hoewel ook dit testexemplaar voorzien is van een enorme achterspoiler, lijkt Honda het op designvlak allemaal net even anders aan te pakken. Waar de huidige Civic Type-R met al zijn hoekige lijnen en dito spoilerwerk een straaljager in hatchbackvorm lijkt, geeft Honda de nieuwe Type-R - en nieuwe Civic - ogenschijnlijk een vriendelijker en ronder ogende verpakking.

  De nieuwe generatie Civic hoef je overigens niet voor volgend jaar te verwachten en laat mogelijk zijn gezicht pas in 2022 zien. De nieuwe Civic Type-R dient zich pas na de komst van de reguliere versies aan. Het ligt in de lijn der verwachting dat de aandrijflijn van de nieuwe hot hatch in meer of mindere mate geëlektrificeerd zal zijn. De huidige Civic Type-R heeft een hitsige 320 pk sterke 2.0 viercilinder die de voorwielen aandrijft.

  Bron: Autoweek

  Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

  2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

  Comment


  • #3
   Heeft een mooiere BMW-snuit dan de nieuwe BMW's
   Het laatste model Civic is toch nog maar net op de markt?

   Comment


   • #4
    NIEUWE HONDA CIVIC NU AL UITGEBREID TE ZIEN

    Honda werkt hard aan een opvolger van de huidige Civic. Dankzij oplettende Civic-adepten van forum Civic11 kunnen we de compleet nieuwe elfde generatie Civic vanuit alle hoeken bekijken.

    De huidige generatie Honda Civic werd in 2015 op de Amerikaanse markt gebracht en stond een jaar later in de Europese showrooms. Die tiende generatie Civic is in Nederland alleen als Hatchback en als daar sterk op lijkende Sedan te krijgen, in de Verenigde Staten staat ook een Coupé-versie op de menukaart. Hoewel de actuele Civic met al zijn scherpe vouwen en strakke lijnen nog altijd vrij excentriek voor de dag komt, heeft Honda al een opvolger in de ontwikkelingskamers staan.

    Op deze uitgebreide set patentplaten is niet alleen de nieuwe Civic Hatchback, maar ook de nieuwe Civic Sedan te zien. Op basis van eerdere spyshots van de nieuwe Civic Type-R konden we al concluderen dat Honda vasthoudt aan de basisvorm van de hatchback. Dankzij deze designtekeningen wordt bevestigd dat de nieuwe Honda Civic in grote lijnen sterk lijkt op het huidige model, maar op designgebied verandert er toch heel wat.

    Civic Hatchback

    Zo overgiet Honda de elfde generatie Civic met een veel meer ingetogen designsausje. Het front is oogt met zijn subtieler vormgegeven grille en grotere, bredere koplampen wellicht minder uitgesproken, maar wel meer volwassen. Het front van de nieuwe Civic doet sterk denken aan dat van de actuele Accord. Ook op de zijkanten is het lijnenspel een stuk rustiger. Het oplopende schouderlijntje dat momenteel al bij het achterportier begint, verhuist een stukje naar achteren en dat maakt de komst van een derde zijruitje mogelijk. De bilpartij van de Hatchback is ontdaan van de door de achterspoiler in twee delen verdeelde achterruit. De boemerangvormige achterlichten moeten eveneens het veld ruimen. In plaats daarvan krijgt de Civic Hatchback relatief eenvoudige achterlichten die middels een ledstrip met elkaar worden verbonden. Het geheel doet met een beetje fantasie denken aan de achterlichtpartij van de Kia Stinger. Niet alleen de verlichting is wat design betreft tot bedaren gekomen, ook het bumperwerk van de nieuwe Civic Hatchback oogt een stuk meer ingetogen.


    Civic Sedan

    Waar de huidige Civic Sedan nog sterk lijkt op de Civic Hatcback, krijgt de sedanversie van de nieuwe Civic een meer eigen uitstraling. Althans, een uiterlijk dat zich meer van zijn hatchbackbroer onderscheidt. De achterzijde lijkt namelijk net als de voorkant van de nieuwe generatie Civic sterk op de huidige Honda Accord. In tegenstelling tot die Accord moet ook de Civic Sedan het zonder de C-/boemerang-vormige acherlcihten doen. In plaats daarvan krijgt de Civic Sedan enigszins inwisselbare, maar vooral rustiger ogende verlichting die doorloopt in de achterklep.


    Het is nog niet helder wanneer Honda de nieuwe Civic aan het daglicht voorstelt. De nieuwe generatie Civic verwachten we niet voor de 2021 op de markt. Dat er ook van de nieuwe Civic Hatchback weer een heftige Type-R komt, staat buiten kijf. Geslaagde vooruitgang, of jammerlijke achteruitgang?


    Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

    2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

    Comment


    • #5
     Naar het schijnt wreed goede auto, maar als eigenaar van een Civic van de 8e generatie en (2x) bijna koper van de 9e gen, wil ik niet gezien worden in de 10e gen. Deze generaties lijken ook veel groter dan een Civic vroeger was.

     Comment


     • #6


      Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

      2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

      Comment


      • #7
       En nog wat Type R

       Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

       2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

       Comment


       • #8
        2022 Honda Civic Sedan Spotted With A More Formal Design        Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

        2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

        Comment


        • #9
         PROTOTYPE IN BEELD!

         ZO WORDT DE NIEUWE HONDA CIVIC!

         Honda heeft de Civic Prototype aan het daglicht voorgesteld, een nagenoeg productierijpe vooruitblik op de nieuwe Honda Civic.

         Honda heeft een volledig nieuwe, elfde generatie van de Civic in de ontwikkelingskamers staan. Die breekt behoorlijk met de actuele generatie van Honda's compacte middenklasser. De auto belooft namelijk een stuk volwassener, maar ook iets generieker te worden. Honda laat vandaag de Civic Prototype zien, een zeker productierijp ogende versie van de volledig nieuwe Civic. Het is een sedan, maar er komt op termijn ook een nieuwe Civic Hatchback aan. De Amerikaanse markt kan daarnaast weer rekenen op een nieuwe Civic Coupé. Die laatste carrosserievariant komt in ieder geval níet naar Europa.

         De Civic Prototype bevestigt voor eens en voor altijd dat de patentschetsen die AutoWeek eind september exclusief kon laten zien daadwerkelijk betrekking hadden op de nieuwe Civic. Hij lijkt namelijk nagenoeg één op één op de patentplaten die we van de nieuwe Civic Sedan hadden opgedoken. De Civic Sedan - en dus de nieuwe Civic - heeft een compleet nieuwe voorkant die sterke overeenkomsten vertoont met die van grote broer Accord. Hij krijgt een subtieler vormgegeven grille en bredere en tevens plattere koplampen. Het geheel oogt een stuk rustiger dan het front van de huidige Civic. Ook op de zijkant vinden we minder lijnen.

         Het front doet sterk denken aan dat van de actuele Accord. Ook op de zijkanten is het lijnenspel een stuk rustiger. Het oplopende schouderlijntje dat momenteel al bij het achterportier begint, verhuist een stukje naar achteren en dat maakt de komst van een derde zijruit mogelijk. De bilpartij van de Hatchback is ontdaan van de door de achterspoiler in twee delen verdeelde achterruit. De boemerangvormige achterlichten moeten eveneens het veld ruimen. Waar de huidige Civic Sedan sterk lijkt op de Hatchback, heeft de sedan nu daadwerkelijk een duidelijk als sedan herkenbare koets. Net als het front van de Civic Prototype doet ook de achterkant van de auto denken aan dat van de Accord. Ook de Civic Sedan moet het zonder C-/boemerangvormige achterlichten doen. In plaats daarvan heeft de auto enigszins inwisselbare maar vooral rustig ogende verlichting die doorloopt in de achterklep. Liefhebbers van hitsige hatchbacks kunnen weer rekenen op de komst van een heftige Civic Type-R.

         Interieur

         Honda geeft direct een schets van het interieur vrij. Ook het binnenste oogt zeer productierijp en is net als het exterieur rustiger vormgegeven dan dat van de huidige Civic. Over nagenoeg de gehele breedte van het dashboard loopt een ventilatierooster. De rest oogt vrij minimalistisch. Bovenop het dashboard een 9-inch infotainmentdisplay. Opvallende zaken komen we verder niet tegen.

         Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

         2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

         Comment


         • #10
          Mooie lijn die waarschijnlijk beter in de smaak zal vallen bij het brede publiek, maar ik vind het persoonlijk wel jammer dat hij dat scherpe kantje verliest van het huidige model.

          Comment


          • #11
           Dat scherpe kantje is wel erg fast & furious, moet je voor zijn.
           BMW F10 535Xi N55

           BMW E46 ///M3

           BMW E34 ///M5 3.8

           “We forget, in our age of instant turbo gratification, that these older M cars used to thrive at high RPMs, like the race cars they originate from”


           Oorspronkelijk geplaatst door MRJ
           Elektrische auto's is voor Bobo's die graag pronken met hun geld en zogezegd cool en groen geweten maar het draait puur om fiscaliteit.

           Comment


           • #12
            Oorspronkelijk geplaatst door order66 Bekijk Berichten
            Dat scherpe kantje is wel erg fast & furious, moet je voor zijn.
            Volledig akkoord, maar het is tenminste niet 13 in een dozijn.

            Comment


            • #13
             Wel, dat vind ik van dit toch ook niet hoor. Je moet nu ook niet speciaal gaan doen gewoon om speciaal te doen. De Homer mobiel was ook niet 13 in een dozijn.
             Ik vind dit wel knap. Lijkt me ook één homogeen ontwerp, en niet verschillende ideeën bij elkaar gesmeten.

             Comment


             • #14
              First Look: 2022 Honda Civic 11th-Gen Prototype

              Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

              2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

              Comment


              • #15
               Vind de Civic in 4 deurs sowieso mooi, je komt ze wel niet zo vaak tegen.
               Is idd wel snel dat er een nieuwe volgt want begin 2020 is er nog maar een facelift uitgekomen. Diegene die wij hebben maw, nog steeds zeer tevreden over! Lekker ruim binnenin, strak in de bochten, top! Wel een werk om te wassen met al die hoekjes en kantjes vooraan en acheraan. Gelukkig van in het begin een Gyeon coating laten plaatsen wat het toch net iets gemakkelijker maakt.

               Vind dit prototype wel geslaagd, achterkant doet me wel aan Audi denken...

               Comment


               • #16
                2022 Honda Civic Prototype - First Look

                Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                Comment


                • #17


                 Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                 2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                 Comment


                 • #18
                  Op 't eerste zicht zijn ze precies afgestapt van de spoiler die verwerkt zit in de achterruit.
                  Seat Ibiza FR '06 sold => 1.9tdi'tje @ 220pk en 475Nm
                  Audi S3 '02 sold => topic
                  Honda Civic Type S 1.8 '09 sold => foto
                  Honda Civic 1.5T Sport + '17 => topic

                  Comment


                  • #19


                   edit.
                   Last edited by Jocar; 10/06/2021, 13:14.
                   Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                   2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                   Comment


                   • #20
                    IDENTIEK AAN CIVIC PROTOTYPE

                    NIEUWE HONDA CIVIC SEDAN DUIKT OP

                    Honda brengt nog dit jaar een nieuwe generatie Civic op de markt. Er zijn nu twee interessante foto's van de Japanner opgedoken.

                    De adepten van Civic11oforum plaatsen hebben twee afbeeldingen van de nieuwe generatie Civic Sedan in handen gekregen. Hoewel AutoWeek het uiterlijk van de Hatchback en Sedan eerder al kon vrijgeven en het design geen verrassing meer is, is het altijd interessant om daadwerkelijke foto's van het nieuwe model te zien.

                    De op deze foto's zichtbare Chinese uitvoering van de Civic Sedan wijken optisch niet erg af van de versie die in onder meer de Verenigde Staten en Europa op de markt komt. Het model lijkt sprekend op de Civic Prototype die Honda vorig jaar presenteerde. Net als de Hatchback is ook de Sedan een stuk rustiger vormgegeven dan het huidige model. De enige optische frivoliteit zit hem in het knikje in de schouderlijn. Het front doet geheel volgens verwachting sterk denken aan dat van grote broer Accord.

                    Volgens de eerste door Honda bij het Chinese patentbureau ingediende informatie is de nieuwe Civic Sedan 4,67 meter lang en heeft -ie een wielbasis van 2,74 meter. De afstand tussen de voor- en achteras is daarmee vier centimeter groter dan nu het geval is. Ook is de Sedan straks 4 centimeter langer.

                    Het is overigens nog maar de vraag of Honda de Civic Sedan ook hier weer naast de Hatchback gaat voeren. Het is nog niet bekend wanneer Honda de internationale uitvoeringen van de jongste Civic Sedan en Hatchback presenteert.

                    Hier zijn de nieuwe Civic Hatchback en Sedan al vanuit alle hoeken te bekijken.


                    Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                    2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                    Comment

                    Working...
                    X