Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mercedes Sprinter (2018)

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • Mercedes Sprinter (2018)

  MERCEDES-BENZ SPRINTER OPNIEUW IN BEELD

  NIEUWE 'BUS' OOK ALS PICK-UP

  Mercedes-Benz is natuurlijk niet alleen bezig met de vernieuwing van z’n personenauto-gamma, maar ook met nieuwe bedrijfswagens. De Sprinter moet er binnenkort aan geloven en is hier als pick-up in beeld.

  De huidige Sprinter fungeert als basis voor de vorige Volkswagen Crafter, maar sinds de modelwissel van de Wolfsburgse variant is de innige relatie tussen beide voertuigen beëindigd. De Sprinter gaat op zichzelf verder. In hoeverre de auto die hier rondrijdt compleet nieuw is, is de vraag. De cabine lijkt grotendeels overeen te komen met die van het huidige model, maar de frontpartij is helemaal anders. Ook het dashboard gaat volledig op de schop.

  Veel meer dan dat is er bij deze pick-up-versie niet te zien, want de achterzijde komt natuurlijk grotendeels overeen met die van alle andere bedrijfswagens met een losse laadbak. Later dit jaar krijgen we ongetwijfeld meer van de nieuwe Sprinter te zien.

  Bron: Autoweek

  Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

  2015 - Mercedes GLA 200d (136pk) Urban in Cosmoszwart

 • #2
  Hopelijk komt hun V6 terug in het nieuwe model, maar vrees er voor

  Comment


  • #3
   Zou ik maar niet op hopen, bijna alle merken downsizen eveneens.
   Iveco levert bv. niet meer zijn 3-liter voor de Ducato (en dat is nu eens zonde want dat is een geweldige motor). En Iveco en Fiat behoren dan nog tot dezelfde groep

   Comment


   • #4
    V6 komt niet meer terug, gaat uit productie.
    In de S klasse facelift ligt een 6 in lijn.
    Moaaaar powaaah

    Comment


    • #5
     MERCEDES-BENZ SCHETST NIEUWE SPRINTER

     IN EERSTE HELFT VAN 2018 OP DE MARKT

     Mercedes-Benz heeft een tekening losgelaten waarop zijn grootste besteller in een nieuwe jas te zien is. Deze hagelnieuwe Sprinter moet in de eerste helft van volgend jaar op de markt komen.

     Mercedes-Benz laat weten dat het in de eerste helft van volgend jaar een volledig nieuwe Sprinter presenteert. Mercedes lijkt de truc te herhalen die het in 2014 op de V-klasse toepaste. Die modelserie ging in dat jaar een nieuwe generatie in en werd op designtechnisch vlak naar een hoger plan getild dan z'n voorganger. Ook de nieuwe Sprinter lijkt een designtaal te krijgen waarmee het model zich direct als Mercedes-Benz weet te identificeren. In grote lijnen doet het ontwerp denken aan dat van de vorig jaar gepresenteerde adVANce Concept.

     Net als nu het geval is wordt de Sprinter straks weer in het Duitse Dusseldorf en Ludwigsfelde gebouwd. Straks loopt de autpo ook in het Amerikaanse North Charleston van de band.

     De eerste generatie Sprinter werd tussen tussen 1995 en 2006 verkocht. De huidige Sprinter staat sinds 2006 in de prijslijsten en is daarmee ook bijna op dezelfde respectabele leeftijd als zijn voorganger. In 2013 werd het model nog een keer aangescherpt. De voorheen op de Sprinter gebaseerde Volkswagen Crafter is na zijn recente generatiewissel op eigen benen gaan staan.     Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

     2015 - Mercedes GLA 200d (136pk) Urban in Cosmoszwart

     Comment


     • #6
      MERCEDES-BENZ TOONT DASHBOARD SPRINTER

      GROTE BUS, GROOT SCHERM

      Mercedes-Benz maakt er tegenwoordig een gewoonte van om eerst het dashboard te tonen van een nieuw model. Nu is de Sprinter aan de beurt!

      De huidige Mercedes-Benz Sprinter maakt zeer binnenkort plaats voor de compleet nieuwe derde generatie van het model. Zustermodel VolkswagenCrafter is al vervangen en gaat op eigen voet verder, wat natuurlijk hetzelfde betekent voor de 'Benz'. Ook het vorige model was al meer Mercedes dan Volkswagen, maar nu kan het merk uit Stuttgart dus nog meer z'n eigen stempel op dit model drukken. Het dashboard hoort overduidelijk in een bestelbus thuis, maar toch zijn er veel invloeden van recente personenauto-modellen zichtbaar. Dat uit zich vooral in het enorme scherm, dat als een los element op het dashboard lijkt te rusten. In een enorm zwart paneel, waarin ook de ronde ventilatieroosters zijn opgenomen, huist een breed touchscreen. Tussen de klokken zit eveneens een kleurenscherm. Het stuurwiel bevat bijzonder veel knoppen. Ook opvallend is het ontbreken van een versnellingspook. Door de bedieningshendel van de automaataan de stuurkolom te monteren, is op het midden van het dashboard onder meer ruimte voor opbergvakjes.

      Dat grote scherm is er natuurlijk niet alleen om te zien op welke zender de radio staat. Mercedes-Benz realiseert zich dat internet en allerlei 'connected' mogelijkheden een steeds grotere rol gaan spelen, ook op het gebied van bedrijfsauto's. Onder de noemer 'AdVANced' (jawel, 'van') brengt het merk daarom allerlei nieuwigheden uit die de communicatie tussen fleet managers en berijders, en het overzicht van eerstgenoemde, moet vereenvoudigen.
      Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

      2015 - Mercedes GLA 200d (136pk) Urban in Cosmoszwart

      Comment


      • #7
       knap! veel beter dan dat van de nieuwe Vito!
       MERCEDES LOVERS ARE BETTER LOVERS

       Comment


       • #8
        Ola! Hoe vet is dees! En elektische zetels? M.i. is dit toch niet voor de sprinter?
        Dog mobile - 2007 Mercedes Vito 111Cdi
        Daily - 2009 Smart fortwo cdi (van Bobo )
        (SOLD) Off road toy - 2007 Suzuki Jimny ddis

        Comment


        • #9
         Oorspronkelijk geplaatst door [
         v[]o;n6339745]Ola! Hoe vet is dees! En elektische zetels? M.i. is dit toch niet voor de sprinter?
         Als optie, waarom niet?
         Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

         2015 - Mercedes GLA 200d (136pk) Urban in Cosmoszwart

         Comment


         • #10
          Ja ik ben ervoor, maar ik bedoelde eigenlijk dat het op de huidige sprinter niet te verkrijgen is als optie.
          Dog mobile - 2007 Mercedes Vito 111Cdi
          Daily - 2009 Smart fortwo cdi (van Bobo )
          (SOLD) Off road toy - 2007 Suzuki Jimny ddis

          Comment


          • #11
           ACHTERGROND: NIEUWE SPRINTER 'MEER DAN BESTELAUTO'

           INTEGRATIE IN TRANSPORTSYSTEEM

           Mercedes-Benz Vans ziet zichzelf niet langer als producent van bedrijfsvoertuigen, maar als aanbieder van totaaloplossingen op transportgebied. Wat klinkt als een uitgeholde term, werd eerder deze week niettemin al voor een flink deel ingevuld.

           Louter bestelauto's bouwen en de klanten daarmee bij de dealer zien vertrekken? Uit de tijd, zeggen ze bij Mercedes-Benz Vans. Klanten verwachten meer, en daarom ontwikkelt het merk in hoog tempo extra diensten die de taken moeten verlichten van de koerier, onderhoudsmonteur, chauffeur in het personenvervoer en andere professionals. Nadrukkelijk wordt ook de bijbehorende wagenparkbeheerder terzijde gestaan, door diensten aan te bieden waarmee zij hun auto's efficiënter kunnen inzetten. Het toverwoord is connectiviteit, wat je gerust als standaardvoorziening mag zien op de komende Sprinter, die in juni 2018 op de markt komt.

           Voorwielaandrijving

           Tijdens de Sprinter Innovation Campus ontbrak van de auto zelf nog elk spoor; Mercedes doopt de media stapsgewijs onder in de nieuwe Sprinter-wereld en het moet gezegd dat er nu al daadwerkelijk veel over de auto te melden valt. Geen technische gegevens echter, behalve de mededeling dat de laadruimten exact dezelfde afmetingen krijgen als bij het huidige model, zodat kostbare inrichtingen naadloos kunnen worden overgezet. Eén uitzondering: de Sprinter wordt leverbaar met voorwielaandrijving, waardoor de vloer 8 cm lager komt te liggen.

           Het wekt geen verbazing dat de toon die vorig jaar is gezet bij de presentatie van de conceptuele Vision Van nu is herhaald: innovatieve systemen ten dienste van de gebruiker. Voor de toen getoonde drones op het autodak is het nog te vroeg, maar een uitgekiend systeem voor koeriers van koelwagens (met drie klimaatzones) was er wel; de lading gaat op volgorde van aflevering achterin, de chauffeur krijgt elk volgend pakketje automatisch aangereikt via een luik, terwijl de consument van de auto een klein tijdvak ontvangt waarbinnen de bestelauto zal verschijnen. Mercedes verwacht dat het leveren van verse, gekoelde boodschappen een hoge vlucht zal nemen (in Duitsland jaarlijks +15 procent), met besteltermijnen tot zelfs een paar uur.

           Nachtleveringen

           Volgens berekeningen van Mercedes wordt de bestelauto van bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur maar gedurende 30 procent van de dag gebruikt; de monteur zou onder meer veel tijd kwijt zijn met het ophalen en retourneren van onderdelen. Zo niet in de toekomst, waarin distributeurs 's nacht voor de logistiek van die goederen zorgen. Ze verkrijgen toegang tot de laadruimte via hun smartphone. Allemaal diensten die de Mercedes-dealer straks, als onderdeel van een pakket van 18 diensten, aan klanten kan aanbieden.

           Een andere aardige functie geldt voor het personenvervoer. Wanneer de busjes die onderweg zijn hun regensensor gebruiken, kan dat worden opgemerkt in de centrale van het vervoersbedrijf. Regen betekent dat minder mensen willen fietsen of lopen en dus de bus willen nemen. Kortom, er is tijdelijk op locatie extra capaciteit nodig, zodat daar meer bussen naartoe kunnen worden gestuurd.

           Elektrisch

           De meest concrete versie tot nu toe is de elektrische eSprinter, die zijn techniek deelt met de onlangs aangekondigde eVito. Mercedes belooft ook een eCitan, maar niet op basis van het huidige model, hoewel die redelijk eenvoudig bij Renault te betrekken moet zijn. Helaas, kennelijk ontbreken de rechten, want we moeten wachten op de volgende generatie. De eSprinter komt in 2019 en krijgt de elektromotor gewoon onder de motorkap, waar hij de voorwielen aandrijft. De auto kan in het reguliere productieproces meedraaien en krijgt naar believen twee, drie of vier accu's in een subframe dat onder de laadvloer wordt gehangen.

           De onthulling van de nieuwe Sprinter, de derde generatie sinds 1995, vindt in februari plaats. Opmerkelijk: in zijn laatste jaar is hij succesvoller dan ooit. Kopers houden overduidelijk van een uitgerijpt product.


           Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

           2015 - Mercedes GLA 200d (136pk) Urban in Cosmoszwart

           Comment

           Working...
           X