Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mercedes-AMG GT Concept (2018)

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • #21
  GESNAPT: MERCEDES-AMG 'GT4'

  SPORTIEVE CLS-BROER ONDER GT-LABEL

  Mercedes-Benz is met een enorme vernieuwing en uitbreiding van zijn modellengamma bezig. Onderdeel van die expansiedrift is deze hagelnieuwe vierdeurs coupé!

  De tijd vliegt, het is al bijna een jaar geleden dat Mercedes-AMG de GT Conceptpresenteerde op de beursvloer van Genève, wat uiterlijk betreft een vierdeursversie van de AMG GT waarmee Mercedes-Benz de Porsche Panamera het vuur na aan de schenen wil leggen. Nog dit jaar moet de productieversie, waarvan de naam nog niet vaststaat, op de markt verschijnen. Een onthulling verwachten we tijdens de Autosalon van Genève in maart.

  In de al genoemde GT Concept deed een 4,0-liter grote V8 dienst als kloppend hart, een blok dat samen met een elektromotor goed was voor een vermogen van 805 pk. Of een degelijke aandrijflijn zijn weg vindt naar het productiemodel, valt nog te bezien. Wel maakt die 4.0 V8 zijn opwachting in de AMG 'GT4'. De op de foto's zichtbare versie is voorzien van de uitlaateindstukken van de de bekende AMG 63-smaken. De Mercedes-AMG E 63 S perst 612 pk uit een van twee turbo's voorzien variant van die 4.0 V8. Het is niet ondenkbaar dat Mercedes-Benz deze uitvoering inzet als vervanger van de vorige generatie CLS 63 AMG, daar die met de recente introductie van de CLS 53 niet terug lijkt te keren.

  Meer Mercedes-nieuws komt de komende periode in de vorm van een nieuwe A-klasse, een A-klasse sedan, een opvolger van de CLA-klasse, een nieuwe B-klasse, een GLB-klasse, een nieuwe GLS-klasse, een nieuwe GLE-klasse, een heuse hypercar én een hele rits elektro-nieuwkomers die onder het EQ-label gevoerd gaan worden. De EQ C zal het stekkerspits afbijten, gevolgd door de EQ A.  Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

  2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

  Comment


  • #22
   Impressie:

   Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

   2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

   Comment


   • #23
    Lekker dit!
    Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

    2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

    Comment


    • #24
     Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

     2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

     Comment


     • #25
      Mercedes-AMG laat weten dat het een nieuwe variant van de GT meebrengt naar de Autosalon van Genève.

      Mercedes-AMG toont een selectie foto's waarop een ingepakte, nieuwe variant van de AMG GT-familie is te zien. We weten natuurlijk al even dat het om een nieuwe vijfdeursversie van die coupé gaat, een auto waar we met de Mercedes-AMG GT Concept al een behoorlijk realistische vooruitblik op te zien hebben gekregen.

      Opvallend genoeg noemt Mercedes-AMG zijn nieuwkomer 'GT Coupé', terwijl de al bekende AMG GT van zichzelf al een coupé is. De auto waarmee Mercedes-AMG landgenoot Porsche Panamera om de oren wil slaan, deelt zijn technische basis zeer waarschijnlijk níet met zijn al bekende broer. Voor het platform wijkt Mercedes-Benz vermoedelijk uit naar de basis die het onder meer onder de E- en CLS-klasse heeft zitten. Onder de kap is er wel verwantschap met de AMG GT. Hier krijgt hoe dan ook de bekende 4,0-liter grote biturbo-V8 een plek. De hybrideaandrijflijn die op de AMG GT Concept debuteerde, zal niet in die vorm beschikbaar zijn, al ligt een variant met elektro-ondersteuning wel degelijk in het verschiet.

      Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

      2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

      Comment


      • #26
       pff van de concept blijft nog weinig over en dit is gewoon een CLS... hadden ze beter gewoon terug voor een CLS63 gegaan
       lets have some more member berries

       Comment


       • #27
        MERCEDES-AMG GT COUPÉ WEER IN BEELD

        PANAMERA-RIVAAL IN STRAK STIKKERVELLETJE

        Tijdens de Autosalon van Genève presenteert Mercedes-AMG de GT Coupé. Op deze spionagefoto's is de auto praktisch helemaal te zien.

        De nieuwe A-klasse dook voor zijn onthulling met een strak oranje stickervel op en nu is de Mercedes-AMG GT Coupé ook in een dergelijk pak opgedoken. De vorm van de auto is zeer goed te zien; feitelijk kent het uiterlijk van de vijfdeurs GT geen geheimen meer. Op de ze foto's is overigens de grootste rivaal van de nieuwe Mercedes te zien, de Panamera van Porsche.

        De GT Coupé is de productieversie van de Mercedes-AMG GT Concept, een studiemodel dat al een behoorlijk realistische vooruitblik op het model de GT Coupé gaf. Opvallend genoeg noemt Mercedes-AMG zijn nieuwkomer 'GT Coupé', terwijl de al bekende AMG GT van zichzelf al een coupé is. Onderhuids komen we het platform tegen dat Meredes-Benz toepast onder de E- en CLS-klasse. Op motorisch vlak vinden we meer verwantschap met de AMG GT. Hier doet de bekende 4,0-liter biturbo-V8 dienst als krachtcentrale.

        Tijdens de Autosalon van Genève wordt de auto officieel gepresenteerd. Dan hebben we alle informatie.        Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

        2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

        Comment


        • #28
         MERCEDES-AMG GT COUPÉ KLAAR VOOR ONTHULLING

         PANAMERA-UITDAGER VOOR HET LAATST ALS VOORUITBLIK

         Mercedes-AMG voegt op korte termijn een nieuwe variant op het GT-thema aan zijn portfolio toe. Het betreft een variant met twee portieren extra, een auto die tijdens de Autosalon van Genève de Porsche Panamera de stuipen op het lijf zal jagen.

         In tegenstelling tot hoe de auto wellicht oogt, is de de Mercedes-AMG GT Coupéniet slechts een AMG GT met twee portieren extra. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat we onderhuids eerder CLS- en dus E-klasse techniek tegen gaan komen. Dat deert helemaal niets, want het lijkt er sterk op dat Mercedes-AMG gewoon de bekende 4,0-liter grote biturbo V8 uit de AMG GT in de neus van de GT Coupé legt.

         De toevoeging van deze nieuwe variant lijkt te wijzen op een nieuw beleid bij Mercedes-Benz. De nieuwe CLS-klasse, waar voorheen ook 63 AMG-smaken van waren, lijkt namelijk geen krachtigere broer boven de 53 AMG te krijgen. Deze AMG GT Coupé, die de sportiviteit van de CLS naar een hoger plan tilt, zou in het gat springen dat de 63 AMG achterlaat. Een tandje extremer dus.

         De GT Coupé is de productieversie van de Mercedes-AMG GT Concept, een concept-car waarmee Mercedes-AMG al een realistische vooruitblik op de toekomst gaf. Opvallend genoeg noemt Mercedes-AMG zijn nieuwkomer 'GT Coupé', terwijl de al bekende AMG GT van zichzelf al een coupé is. Tijdens de Autosalon van Genève wordt de auto officieel gepresenteerd. Dan hebben we alle informatie.         Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

         2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

         Comment


         • #29
          Prachtig

          Comment

          Working...
          X