Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mercedes A/CLA/GLA-klasse (2018-20)

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • VOLGENS BEKEND MAAR SPORTIEVER RECEPT

  NIEUWE MERCEDES-BENZ CLA SHOOTING BRAKE DUIKT WEER OP


  Onlangs dook de nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting Brake voor het eerst in bewegend beeld op en nu hebben we ook uitstekende foto's van de gelikt gelijnde stationwagen te pakken.

  Mercedes-Benz is momenteel bezig met een werkelijk enorm modellenoffensief. In korte tijd hebben we kennisgemaakt met auto's als de nieuwe A-klasse hatchback, de A-klasse Limousine, de nieuwe B-klasse, de nieuwe GLE-klasse, een nieuwe CLS-klasse én met de AMG GT 4-Door Coupé. Straks komt daar een nieuwe GLE Coupé, een nieuwe GLS-klasse, een aangescherpte GLC en GLC Coupé én een stel compacte modellen bij. Wat die kleinere Benzen betreft, heeft Mercedes-Benz een GLB-klasse én een volledig nieuwe CLA-familie in de coulissen staan. De CLA-familie gaat, ondanks dat er met de A Limousine al een compacte sedan is, bestaan uit een vierdeurs sedan én een nieuwe CLA Shooting Brake. Die laatste hebben nu voor de tweede keer in beeld.

  De nieuwe CLA Shooting Brake volgt het recept van zijn voorganger en dat betekent dat ook de nieuwe generatie een stationwagon is met een sterk aflopende daklijn. Dat doet de interieurruimte natuurlijk geen goed, maar de auto krijgt er wel een sportieve uitstraling door. De CLA Sedan komt boven de A Limousine op de menukaart te staan en het is aannemelijk dat Mercedes-Benz zijn best doet om die twee modellen verschillende karakters te geven. We verwachten dan ook dat de nieuwe CLA-familie, waar deze Shooting Brake deel van uitmaakt, een sportievere inslag heeft dan z'n voorganger. Een publieksdebuut verwachten we volgend jaar in maart tijdens de Autosalon van Genève.

  Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

  2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

  Comment


  • Nog wat CLA,   Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

   2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

   Comment


   • Het nieuwe model van de CLA zal op het autosalon van Brussel in de Black Box staan.

    Comment


    • AUTO VEEL EXTREMER DOOR KOMST A35

     MERCEDES-AMG A45 KOMT EERSTE HELFT 2019

     Mercedes-Benz komt in de eerste helft van 2019 met een nieuwe Mercedes-AMG A45. Dit wordt een veel wildere auto dan de gelijknamige versie van de vorige generatie A-klasse.

     Toen de A35 werd onthuld hebben veel mensen ongetwijfeld vreemd opgekeken van het 'lage' vermogen. 306 pk is immers een stuk minder dan de 380 pk van de vorige dikke A. Maar iedereen die Mercedes een beetje in de gaten houdt begreep meteen dat er nog iets in het vat zat. Tijdens de introductie van de A35 spraken we met iemand van AMG die bereid was iets meer te vertellen.

     De échte opvolger van de A45 wordt in de eerste helft van 2019 onthuld, Genève zou daarvoor een mooie plek zijn. De auto wordt vervolgens een stuk heftiger dan de A45 AMG van de vorige generatie A-klasse. Omdat de prestaties van de nieuwe A35 al bijna op hetzelfde niveau zitten als die van de vorige A45, hoeft men minder rekening te houden met mensen die de auto dagelijks willen gebruiken, daarvoor is er nu de A35. De A45 kan daarom meer de extreme kant op en dat is men bij AMG dan ook van plan. “Dit wordt een heel bijzondere auto, waarbij we minder compromissen hoeven te sluiten dan bij de vorige generatie”, zo wordt ons verteld. Reken op een vermogen van meer dan 400 pk.

     Bron: Autoweek
     Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

     2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

     Comment


     • ÉÉN PLATFORM, TWEE SEDANS

      MERCEDES-BENZ WARMT OP VOOR KOMST CLA-KLASSE

      Jawel, er is weer een teasercampagne op touw gezet. Ditmaal warmt Mercedes-Benz op voor de komst van de nieuwe CLA-klasse die tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas debuteert.

      Medio dit jaar voegde Mercedes-Benz een volledig nieuw lid aan zijn modelfamilie toe. Het portfolio van de A-klasse werd namelijk uitgebreid met de A-klasse Limousine, een sedanversie van de A-klasse die voor enige verwarring zorgde. Aanvankelijk was niet helemaal helder of die die auto zou dienen ter vervanging van de CLA-klasse of dat het model zij-aan-zij met die nog te onthullen nieuwe CLA zou worden verkocht. Inmiddels weten we zeker dat Mercedes-Benz ook een nieuwe CLA en zelfs CLA Shooting Brake in het vat heeft zitten. Mercedes-Benz toont vandaag een eerste teaser van de vierdeurs CLA.

      De CLA-klasse zou je moeten zien als het sportievere en ongetwijfeld duurdere alternatief voor de A-klasse Limousine. Voor de vormgeving van de achterzijde heeft Mercedes-Benz goed gekeken naar zijn overige 'coupé-modellen. Auto's als de C,- E- en S-klasse Coupé én modellen als de CLS-klasse en GLC- en GLE- Coupe's vertonen van achteren bezien grote overeenkomsten met elkaar. De A-klasse-familie wordt in een later stadium overigens verder uitgebreid met een nieuwe GLA en een meer SUV-achtige GLB. Samen met de B-klasse komt het totaal aantal modellen op Mercedes’ compacte MFA-basis al op zeven stuks. In totaal plant het merk acht modellen op dit platform.


      Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

      2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

      Comment      • 2020 Mercedes CLA Shooting Brake Spied Up Close And Personal       Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

       2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

       Comment


       • MERCEDES-AMG CLA ALS 45 ÉN 35

        De nieuwe Mercedes-Benz CLA is onderweg en dus maken we ook weer kennis met de nodige AMG-versies. De sterkste 45-variant daarvan zagen we al eerder, maar nu schittert die auto naast de mildere 35-variant.

        Even een samenvatting voor wie het gemist heeft: de Mercedes-Benz CLA vervulde voorheen de rol van sportief gelijnde vierdeurs sedan op basis van de A-klasse. Die rol behoudt de auto, maar vanaf nu mag de CLA dat naast een échte A-klasse Sedan doen. De CLA wordt daarmee nog nadrukkelijker neergezet als een vierdeurs coupé, wat je daar ook van mag vinden.

        Een nieuwe Mercedes kan natuurlijk (op een enkele uitzondering na dan) niet zonder AMG-versie. De heftigste versie van de CLA, de AMG 45, verscheen al eerder voor de lens. Deze auto deelt z’n techniek met de eveneens nog te onthullen A 45 en krijgt meer dan 400 pk onder de kap. Wie dat wat te gortig vindt, kan beter opteren voor een CLA 35. Die levert straks net als de gelijknamige A-klasse 306 pk en 400 Nm, ook al niet misselijk.

        Op de foto’s is de 35 herkenbaar aan z’n enkele ronde uitlaateindstukken en zwarte wielen. De testauto is uitgerust met eenvoudige halogeenkoplampen, productie-AMG’s krijgen vermoedelijk standaard led-exemplaren mee. De auto met gepolijste wielen en ledlampen is de 45. Interessant aan dit exemplaar is dat er onder het camouflagemateriaal duidelijk een knalgeel koetswerk huist. De auto laat zich verder herkennen aan twee uitlaateindstukken per kant en de kenmerkende AMG-grille met verticale spijlen. Deze is voorbehouden aan opper-AMG’s en gaat dus aan de neus van de 35 voorbij.


        Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

        2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

        Comment


        • las daarnet wat in die aerton draad

         kurjeus of de cla even goed gaat blijven verkopen als vorig model, met een goedkopere 4 deurs daarnaast en het waw effect voorbij is

         Comment


         • Oorspronkelijk geplaatst door bobo Bekijk Berichten
          las daarnet wat in die aerton draad

          kurjeus of de cla even goed gaat blijven verkopen als vorig model, met een goedkopere 4 deurs daarnaast en het waw effect voorbij is
          De CLA is toch wel sportiever gelijnd dan de sedan hoor. Gaat weer knap worden!
          Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

          2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

          Comment


          • Het is niet meer vanzelfsprekend dat autofabrikanten nieuwe modellen laten debuteren op reguliere autobeurzen. Mercedes-Benz kiest ervoor om de nieuwe CLA-klasse tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas aan de wereld voor te stellen. De nieuwe sedan is nu weer in een donkere kamer gezet.

           Tech- en gadgetbeurs Consumer Electronics Show (CES) opent volgende week zijn poorten en het is die show die als podium dient voor de introductie van de nieuwe CLA-klasse. De auto is al diverse keren in camouflagepak in beeld verschenen en uit die eerdere afbeeldingen viel al op te maken dat Mercedes-Benz wat receptuur betreft vasthoudt aan die van het origineel. Dat betekent dat ook de nieuwe CLA-klasse een sedan is met een relatief sterk aflopende daklijn.

           De CLA, die ook weer een Shooting Brake-broertje krijgt, geldt als sportiever en ongetwijfeld kostbaarder alternatief voor de reguliere A-klasse Sedan, een nieuwe variant binnen de A-klasse-familie. Das Haus geeft de CLA-klasse designelementen mee die we al kennen van de reguliere coupés van het merk en die ook werden toegepast op de CLS-klasse. Dat betekent dat ook de CLA vrij platte en brede achterlichten krijgt. Van de wijze waarop de koplampen worden ingevuld, wordt met deze teaserplaat al iets vrijgegeven. De A-klasse-familie wordt in een later stadium overigens uitgebreid met een nieuwe GLA en een meer SUV-achtige GLB. Samen met de B-klasse komt het totaal aantal modellen op Mercedes’ compacte MFA-basis al op zeven stuks. In totaal plant het merk acht modellen op dit platform.


           Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

           2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

           Comment


           • Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

            2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

            Comment


            • Oorspronkelijk geplaatst door Jocar Bekijk Berichten
             Nice! Spel zou 421 pk hebben. Uit een 2.0 en in een hothatch

             Comment


             • Oorspronkelijk geplaatst door nickotje Bekijk Berichten

              Nice! Spel zou 421 pk hebben. Uit een 2.0 en in een hothatch
              Klopt!


              34 PK EXTRA TEGEN MEERPRIJS

              'NIEUWE MERCEDES-AMG A45 IN TWEE VERSIES'

              Mercedes-Benz breidt het explosieve hoekje van het A-territorium later dit jaar uit met de A45 AMG, een auto die waarschijnlijk in twee versies beschikbaar komt.

              Voorlopig staat de kort geleden geïntroduceerde A35 bovenaan de krachtladder van de nieuwe A-klasse, maar die 306 pk en 400 Nm sterke hatchback moet later dit jaar zijn meerdere erkennen in een knalharde A45-variant. Mercedes-AMG legt momenteel de laatste hand aan die ultieme sportversie en nu lijkt ook de eerste informatie opgedoken over de aandrijflijn daarvan.

              Volgens Motor1 heeft een Duitse verzekeraar, HUK24, in zijn database al gegevens over de nieuwe topversie van de A-klasse staan. Zo zou de 'reguliere' A45 387 pk sterk worden. Daarmee wint de nieuwe versie 'slechts' 7 pk ten opzichte van zijn inmiddels van de Nederlandse markt verdwenen 381 pk sterke voorganger. Over het koppel en de toerentallen waarbij de A45 zijn vermogen vrijgeeft, weten we nog niets. Mik in elk geval op nog indrukwekkender prestaties dan die van de vorige A45 AMG. Verder zou de A45 ook als A45 S beschikbaar komen, een versie die volgens de database van HUK24 maar liefst 421 pk sterk wordt. Beide versies krijgen 4Matic-aandrijving en een achttrapsautomaat in plaats van een exemplaar met zeven verzetten zoals in de A35 AMG. Later dit jaar wordt ongetwijfeld meer duidelijk over de nieuwe topversies.              Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

              2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

              Comment


              • ik snap die S versies niet... de S versie is de AMG versie die het hoort te zijn en die andere versie zouden ze beter laten vallen.
               idem met die 63 en 63 S... de 63 S zou de gewone 63 versie moeten zijn
               lets have some more member berries

               Comment


               • LAAT ER LICHT ZIJN

                MERCEDES-BENZ BELICHT BINNENSTE CLA-KLASSE

                Mercedes-Benz trekt zeer binnenkort het doek van de nieuwe CLA-klasse. Vandaag belicht het merk het binnenste van het nieuwe model.

                Mercedes-Benz heeft gadget- en techbeurs Consumer Electronics Show (CES) uitgekozen als podium om de nieuwe, tweede generatie van de CLA-klasse aan het wereldpubliek voor te stellen. De nieuwe sedan, die als sportiever alternatief voor de A-klasse Limousine gaat gelden, krijgt natuurlijk het MBUX-multimediasysteem dat debuteerde in broertje A-klasse. Daarnaast lijkt Mercedes-Benz de CLA-klasse van een nieuwe gimmick te voorzien.

                Zo krijgen we vandaag een teaservideo te zien waarin het binnenste van de CLA-klasse wordt belicht. In letterlijke zin. De CLA lijkt te worden uitgerust van een bewegingssensor die de verlichting in het hemeltje activeert. Waarschijnlijk werkt het nieuwe systeem alleen als er zich niemand op de bijrijdersstoel bevindt en hier toch beweging wordt waargenomen.                https://www.facebook.com/MercedesBen...7738475083588/
                Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                Comment


                • Bijna zover, echt benieuwd naar die CLA.
                 Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                 2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                 Comment


                 • Oorspronkelijk geplaatst door Jocar Bekijk Berichten

                  Klopt!


                  34 PK EXTRA TEGEN MEERPRIJS

                  'NIEUWE MERCEDES-AMG A45 IN TWEE VERSIES'

                  Mercedes-Benz breidt het explosieve hoekje van het A-territorium later dit jaar uit met de A45 AMG, een auto die waarschijnlijk in twee versies beschikbaar komt.

                  Voorlopig staat de kort geleden geïntroduceerde A35 bovenaan de krachtladder van de nieuwe A-klasse, maar die 306 pk en 400 Nm sterke hatchback moet later dit jaar zijn meerdere erkennen in een knalharde A45-variant. Mercedes-AMG legt momenteel de laatste hand aan die ultieme sportversie en nu lijkt ook de eerste informatie opgedoken over de aandrijflijn daarvan.

                  Volgens Motor1 heeft een Duitse verzekeraar, HUK24, in zijn database al gegevens over de nieuwe topversie van de A-klasse staan. Zo zou de 'reguliere' A45 387 pk sterk worden. Daarmee wint de nieuwe versie 'slechts' 7 pk ten opzichte van zijn inmiddels van de Nederlandse markt verdwenen 381 pk sterke voorganger. Over het koppel en de toerentallen waarbij de A45 zijn vermogen vrijgeeft, weten we nog niets. Mik in elk geval op nog indrukwekkender prestaties dan die van de vorige A45 AMG. Verder zou de A45 ook als A45 S beschikbaar komen, een versie die volgens de database van HUK24 maar liefst 421 pk sterk wordt. Beide versies krijgen 4Matic-aandrijving en een achttrapsautomaat in plaats van een exemplaar met zeven verzetten zoals in de A35 AMG. Later dit jaar wordt ongetwijfeld meer duidelijk over de nieuwe topversies.


                  https://www2.motorauthority.com/news...urance-website
                  Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                  2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                  Comment


                  • Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                   2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                   Comment


                   • mercedes-benz laat nieuwe cla weer zien

                    Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                    2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                    Comment


                    • Een "echte" autoliefhebber is voor mij iemand die alle soorten wagens kan waarderen.

                     2018 - Mercedes A200 (163 pk) AMG-line in Iridium Zilver

                     Comment

                     Working...
                     X