Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Morgan domineert GP Classic

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • Morgan domineert GP Classic

  .

  Morgan 's domineren Grand Prix Classic op Zandvoort (NL)

  Alhoewel de Morgan’s twee van de drie races in de FISC EuroTour races tijdens de Grand Prix Classic in het weekeinde van 13-14 september op het circuit van Zandvoort (NL) wonnen, werd de derde race gewonnen door een AH Sprite en wel met de kleinst mogelijke marge van slechts 0.021 sec.

  Drie verschillende winnaars waren het resultaat van een prachtig weekend met vriendschappelijke, maar competitieve races. Terwijl de vrije trainingen op de vrijdag nog in de regen verreden werden, knapte het weer per dag op. zaterdag was de baan nog slechts vochtig en zondag was de zon reeds vroeg op om die dag de hemel nooit meer te verlaten.

  In de eerste race van het weekeinde eindigden twee Morgans op het podium. De lightweight roadster van Roger Whiteside (UK) op de eerste plaats, tweede, de open AH Sprite van Hans Dullaert (NL) en derde kwam Leigh Sebba (UK) in zijn Morgan +8. Whiteside won met een marge van 4.780 sec, terwijl Sebba 10 sec achter Dullaert eindigde.

  Whiteside, die in de tweede race nu van pole vertrok, zag zijn spiegels gevuld met de twee Sprites van Dullaert en Mark Dols (NL). De baan was vochtig en zijn banden nog koud, waardoor de auto in de Renault bocht wijd liep en in de grintbak belandde, om nooit meer terug te keren in de race. Desalniettemin konden de Sprites de Morgan +8 van Sebba niet van een overwinning afhouden. Deze werd gevolgd door Dullaert en Pieter Bakker (NL), die in zijn AH ‘Monza’ Sprite aansluiting had kunnen vinden.

  Sebba, die daardoor in de derde race van pole vertrok, verloor zijn voordeel meteen al in de Tarzan bocht. Dullaert en Bakker vochten het nu zij aan zij uit, waarbij Bakker het voordeel pas in de vijfde bocht (Scheivlak) naar zich toe kon trekken. Een dubieuze ‘drive through’ penalty betekende het einde voor Bakker, die de pret nu aan Dullaert, Sebba en Dols moest laten. Dullaert won uiteindelijk met een kleinst voorstelbare marge van 0,021 sec, Sebba werd nu tweede en Dols op afstand derde.

  Het volgende evenement is de Trophées Historiques de Bourgogne op Dijon Prenois (F) tijdens het weekeinde van 9-12 october

  .
  www.legendary-circuits.com
  Motorsport, like it used to be!
Working...
X