Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Garantie aankopen

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
new posts

 • Garantie aankopen

  Ik ga in loop van eind deze maand, begin maart achter een Volkswagen passat variant 1.4tsi, bouwjaar 2013, 160pk, 94.000 km op de teller, in duitsland!

  Mij is verteld geweest door de verkoper in duitsland van die autogarage dat ik dus garantie kan aankopen vanaaf 2jaar tot 5jaar.

  Ik zou daar mee in belgie naar gelijk welke auto garage kunnen gaan moest ik problemen krijgen.

  Eerste keer dat ik een auto in het buitenland ga kopen en zou willen weten of dit juist is of niet !? En waar ik daar verdere informatie kan over krijgen.

  Want eenmaal een duits contract voor mijn neus moet ik ook al google translate inschakelen.

  Mvg Diemitri.

 • #2
  Succes met een garage te zoeken die een Duits garantiecontract gaat aanvaarden. Mij is zelfs de constructeursgarantie geweigerd bij een 2dehands Mercedes uit DE, en een Europese terugroepactie op een Mazda 6.

  Comment


  • #3
   ook is dat op een 2013 redelijk duur voor wat je krijgt, 2dehandsgarantie gaat pro rata leeftijd, op een 6 jaar oude wagen - ik kan verkeerd zijn, verbeter me aub - krijg je nog 40% op de stukken, niet op het uurloon

   Comment


   • #4
    Als dat een duitse verzekeraar is, en die verzekering geldt EU wide, dan kan je waarschijnlijk iets krijgen bij een defect of zo, maar het zal altijd een gehannes zijn om dat in orde te krijgen.

    Belangrijk is dat je zelf inschat wat het dekt en wat het gaat kosten.

    Sowieso heb je 1 jaar garantie, maar hoe je dat laat werken met een duitse handelaar is een andere zaak.
    Alles hangt af van de kostprijs en de dekking.

    Als je zelf dat risico kan dragen, dan zou ik het doen omdat je weet dat een verzekering daar probeert winst op te pakken.
    Beter dat je dan zelf een kleinere lokale merkspecialist zoekt ipv een officiële dealer die duur is.

    Eén voorbeeld:
    De Polo van onze zoon wordt op een parking aangereden door een brommer. Resultaat: electrische spiegel in stukken (glas, behuizing, mechanisme).
    Brommer weg natuurlijk.

    Ik bel de VW dealer, en die wil de auto eerst zien. Ik stuur hem een foto, en hij antwoordt: 350€ plus werkuren, waarschijnlijk 2 uur....

    Voor ca 500€ wil ik wel iets zoeken.
    Eerst Youtube bekeken, en ja er staan er paar filmpjes hoe je dat vervangt. Moet op ca een uur te doen zijn en meer dan een paar schroevendraaiers met TORX heb je niet nodig.

    Onderdelensite uitgezocht, complete spiegel gevonden voor 55€ inclusief verzending (ja, met electrisch mechanisme, glas etc).

    En dan op zaterdag spiegel vervangen in 30 minuten.

    Dan nog onze lokale merkspecialist gebeld om eens te weten wat die zou vragen: ca 150€ inclusief plaatsing. (vond ik nog redelijk OK)

    Dus als je je vingers niet wil vuil maken kan je toch met een belletje of 2-3 al makkelijk 40-60% sparen op een herstelling.

    Mijn tip dus (je ziet me van ver aankomen): vraag korting ipv die verzekering, zeker als je geen duits kent. Anders teken je iets waarvan je de waarde en voorwaarden niet kent.

    Comment

    Working...
    X