PDA

Bekijk Volledige Versie : Massa Hollanders met caravan gestrand door zuinig rijdenTurboBoost
24-07-08, 01:30
Massa Hollanders met caravan gestrand door zuinig rijden

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/5/11/large_450386.jpg


U bent gewaarschuwd: wat volgt is geen grap. Nederlandse automobilisten die "het nieuwe zuinige rijden" in de bergen proberen toe te passen met hun caravan, komen massaal in de problemen.

Talrijke Nederlanders met een caravan strandden afgelopen weekeinde langs buitenlandse wegen doordat ze de berg poogden op te rijden in de vijfde versnelling, meldt De Telegraaf.

"Het omhoogtrekken van een aanhanger is een enorme belasting voor de motor als deze te weinig toeren maakt", aldus ANWB-zegsman Ad Vonk in de Nederlandse krant.

Toeren maken

Het door de overheid gepropageerde zuinige rijden absoluut ongeschikt is voor auto's met caravans, zo waarschuwt de ANWB, de Nederlandse Automobilstenbond.
"We adviseren om de toeren er goed in te houden. Dat is veiliger en bovendien beter voor de auto.

23.000 oproepen

De ANWB Alarmcentrale draaide het afgelopen weekeinde overuren. Vrijdag en zaterdag belden in totaal 23.000 in de problemen geraakte Nederlanders het alarmnummer. Gisteren was het iets rustiger omdat de meeste toeristen op hun bestemming waren aangekomen. De hulpdienst verwacht de komende tijd dagelijks 12.000 telefoontjes uit heel Europa.


Kat in het bakkie

Afgelopen weekeinde was er ook een aantal opvallende incidenten. Een ANWB-lid kwam met pech terug uit Oostenrijk. Eenmaal thuis in Amsterdam bleek het malheur te zijn veroorzaakt door een kat onder de motorkap. Het avontuurlijke dier kwam ervan af met enkele kneuzingen.

Petatjes

Onfortuinlijk was ook een echtpaar met een camper in ItaliŽ. Na een pechmelding werd het voertuig weggetakeld terwijl de 'vrouw des huizes' nog aardappeltjes stond te bakken in de mobilhome. (tlg/mvl)Bron & reacties : http://www.hln.be/hln/nl/1901/reisnieuws/article/detail/354257/2008/07/21/Massa-Hollanders-met-caravan-gestrand-door-zuinig-rijden.dhtml

Zie je wel dat "het nieuwe rijden " werkt : achter een takelwagen verbruikt je wagen niks :wink:

MPower
24-07-08, 02:05
:slotje:

bobo
24-07-08, 10:59
wel een zalige pic erbij hier

Moyaert
24-07-08, 15:15
Leer die nederlanders gewoon rijden :P