PDA

Bekijk Volledige Versie : Invoeren van Porsche uit DuitslandZigGi
15-04-06, 09:37
Hallo allemaal

Ben splinternieuw hier en heb een vraagje ..

Ben van plan om een Porsche 996 carrera 4 in te voeren vanuit Duitsland. Het is een wagen waarop de BTW recupereerbaar is. Aangezien ik zelfstandige ben kan ik de wagen importeren zonder BTW. Tot hier geen probleem. Maar als ik een wagen in Belgie zou kopen kan ik slechts de HELFT van de BTW aftrekken. Moet ik dan voor mijn duitse import extra BTW betalen? Of heb ik gewoon chance en moet ik mij van de BTW niks meer aantrekken? Mijn navraag bij accountants bracht enkel verwarring :grin:

Iemand meer informatie?

Dank bij voorbaat!

mvg

Alexanderr
15-04-06, 09:42
Een tweedehands auto importeren uit Duitsland ... Hoe? (http://www.vtm.be/auto/forum/showthread.php?t=2914) (klikken) ;)

ZigGi
15-04-06, 09:50
Een tweedehands auto importeren uit Duitsland ... Hoe? (http://www.vtm.be/auto/forum/showthread.php?t=2914) (klikken) ;)


Bedankt, heb ik gelezen maar helpt me niet echt verder. Als zelfstandige kan ik vragen dat ze in duitsland dadelijk een factuur maken zonder BTW (ik koop altijd mijn computers in Aachen, en daar doen ze dat ook, ik breng die facturen gewoon in mijn boekhouding en klaar is kees ..). Het is nu net dat in belgie de BTW voor auto's maar de helft kan ingebracht worden. En ik vroeg me nu af wat ze doen als ik met een factuur kom waar helemaal geen BTW op staat .. mij extra BTW aanrekenen??

greetz

BMWMB
15-04-06, 10:55
Je kan in Duitsland een wagen kopen zonder BTW. Toch ben je verplicht als zelfstandige om op dat bedrag in Belgiƫ BTW te betalen (21% dus). Deze BTW kan je dan voor de helft terugvorderen. :wink:

Carlito
15-04-06, 10:56
Kan je ook niet die BTW voldoen in Duitsland, en dan hier de helft daarvan terugvorderen?

BTW-percentage in Duitsland is maar 16% dacht ik

Mbman
15-04-06, 10:56
Mijn navraag bij accountants bracht enkel verwarring :grin:Accountants brengen steeds verwarring, die mensen kunnen niet beter :lol:

Wat je best doet is met je vraag naar de btw-administratie van je stad gaan, daar gaan ze je zeker helpen.

BMWMB
15-04-06, 10:58
Gelieve hier verder te gaan:

Een tweedehands auto importeren uit Duitsland ... Hoe? (http://www.vtm.be/auto/forum/showthread.php?t=2914)